Nieuws

Op 22 januari 2018 vieren wij dat we precies 100 jaar bestaan.  

Uit archieven opgespoorde documenten bleek dat op 22 januari 1918 een eerste aanzet werd gegeven tot de oprichting van het Toonkunstkoor Vlaardingen. Het koor Gloria in Excelcis Deo werd in 1919 opgericht. Beide koren zijn intussen samen opgegaan in het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen.


Jubileumprogramma

Een speciale jubileumcommissie en PR-commissie hebben in samenspraak met het bestuur gedurende het hele jaar een aantal mooie evenementen voorbereid voor zowel leden als niet leden. Zie hiervoor de activiteitenagenda op deze website. Bekroning zal ongetwijfeld en niet zonder reden de koorreis worden naar Ieper in België. In Ieper wordt de herdenking aan wat zij ‘de grote oorlog’ noemen, die in 1918 eindigde levend gehouden.


Aftrap jubileumjaar

 

Dus start op 22 januari 2018 om 19.30 uur ons jubileumjaar met een spetterende aftrap. Omdat ook een koor moet meegaan met zijn tijd is besloten om de huisstijl van Gloria Toonkunst Vlaardingen en de website van het koor compleet te moderniseren. De website geeft zowel voor de koorleden als externen duidelijke en actuele informatie en wordt zo een belangrijke informatiebron. Samen met verzamelde pers en genodigden zullen de nieuwe huisstijl, ontworpen door Lennard Gog, en de nieuwe website van de hand van Albert van Boerum, worden gepresenteerd. Daarnaast zal het programma voor het jubileumjaar bekend worden gemaakt en zullen de nieuw ontworpen flyers, posters en toegangskaarten voor ons volgende concert van de Johannes Passion van J.S. Bach, dat op 10 maart 2018 wordt gegeven, beschikbaar zijn.