Nieuws

Op 22 januari 2018 vierden wij dat we precies 100 jaar bestaan.  

Uit oude documenten bleek dat op 22 januari 1918 een eerste aanzet werd gegeven tot de oprichting van het Toonkunstkoor Vlaardingen. Het koor Gloria in Excelcis Deo werd in 1919 opgericht. Beide koren zijn intussen samen opgegaan in het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen.


Jubileumprogramma

Een speciale jubileumcommissie en de PR-commissie hebben in samenspraak met het bestuur hebben voor dit jaar een aantal mooie evenementen voorbereid voor zowel leden als niet-leden. Zie hiervoor de activiteitenagenda op deze website. Bekroning zal ongetwijfeld, en niet zonder reden, de koorreis naar Ieper in België worden. In Ieper wordt de herdenking levend gehouden van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), die hier ‘de grote oorlog’ wordt genoemd.


Aftrap jubileumjaar
Dus startte op 22 januari 2018 om 19.30 uur ons jubileumjaar met een spetterende aftrap. Omdat ook een koor met zijn tijd moet meegaan, zijn huisstijl én website compleet gemoderniseerd. De website geeft zowel voor de koorleden als externen duidelijke en actuele informatie en wordt zo een belangrijke informatiebron. Samen met verzamelde pers en genodigden zijn de nieuwe huisstijl, ontworpen door Lennard Gog, en de nieuwe website van de hand van Albert van Boerum, gepresenteerd.
Daarnaast is het programma voor het jubileumjaar bekend gemaakt. De nieuw ontworpen flyers, posters en toegangskaarten voor ons volgende concert van de Johannes Passion van J.S. Bach, dat op 10 maart 2018 wordt gegeven, zijn inmiddels beschikbaar.